Keuzehulp en tips voor de aanschaf van UV werende kleding.

Zonlicht hebben we allemaal nodig voor onze gezondheid maar niet te veel. Voor mensen met een gevoelig huidtype is die grens sneller bereikt dan voor anderen. Dan is bescherming bij een hoge zonkracht nodig. Dat doe je natuurlijk door in de schaduw te blijven, door kleding en aanvullend door zonnecrème te gebruiken. Dit is ook de juiste volgorde, veel mensen vertrouwen te veel op zonnecrème alleen. In dit overzicht de produkten die speciaal gemaakt zijn voor mensen met een extra gevoelig huidtype en voor kinderen, baby's die veel kwetsbaarder zijn. Normale kleding zijn niet volledig UV werend, zeker niet als het nat is. Het hangt af van het materiaal en de dikte van de stof.

UV werende kleding op bol.com

UV werende kleding is steeds algemener verkrijgbaar. Tot voor kort kon je het alleen kopen in speciale webshops. Hieronder een selectie van het grote aanbod op  bol.com. Wil je het volledige assortiment zien dan kun je op die site natuurlijk gewoon doorklikken. Er is ook een product verkrijgbaar om zelf je kleding UV werend te maken.

Aandachtspunten en tips

 • Een parasol is nauwelijks UV werend tenzij het nadrukkelijk staat vermeld. Ook dan geldt dat die parasol NIETS doet tegen een overmaat aan UV licht in de omgeving. Aan het strand is dat licht er vooral door reflectie van zand en zee. In de schaduw van zelfs een goede parasol kun je dus verbranden met een licht huidtype. Vaak is de lichte mate van bescherming juist wel heel prettig. Bruinen zonder verbranden. Ken je huidtype of vraag de zonneconsulent van een goede zonnestudio.
 • Let extra op bij kinderen. De beperkte bescherming van een parasol betekent: vermijd de uren waarop de zon hoog aan de hemel staat, zeker in de zomer in Zuid Europa. Dan zoek je de echte schaduw onder de boom op. Ook dat is genieten van het buitenleven en is veel beter voor je huid.
 • Zonnebrillen zijn goed om een overdaad aan zonlicht te temperen. Brillenwinkels suggereren wel eens dat het een modeartikel is wat je altijd kunt dragen. Niet doen! Je lichaam wordt gestuurd door zonlicht, zelfs je huid verbrandt sneller als je onnodig een zonnebril draagt. Laat je lichaam normaal functioneren en gebruik de zonnebril waar hij voor bedoeld is, met name het strand en in het verkeer. Meer informatie in het blog over zonnebrillen.

Een selectie van UV werende producten op bol.com

 • UV werende kleding van het merk Coolibar. Honderden artikelen voor dames, heren, kinderen, baby waaronder petjes en hoeden, zwemkleding en vrije tijdskleding.
 • Babykleding van Snapper Rock. De kleding is voorzien van een laag die de meeste zonnestraling blokkeert. Snapper Rock maakt hierbij geen gebruik van schadelijke chemicaliën, maar van slimme technieken om de kleding zonnewerend te maken. Zo is de kleding voornamelijk gemaakt van nylon, omdat dit materiaal een stuk minder zon doorlaat dan bijvoorbeeld katoen. De artikelen van Snapper Rock zijn allemaal voorzien van een UPF-classificatie van 50+.
 • Cabana life vrijetijdskleding met UV bescherming.
 • Playshoes UV werende kinderkleding.
 • Stingray UV werende  petjes, zwemkleding, vrijetijdskleding.
 • UV wash wasmiddeltoevoeging. Hiermee kun je alle kleding zelf extra UV werend maken. Je voegt het toe aan je waspoeder. Milieuvriendelijk en veilig voor iedereen. Ontwikkeld en geproduceerd door YOU&UV in Nederland met een team van deskundigen. Getest op werkzaamheid door een onafhankelijk testinstituut. Voldoet aan de strenge Europese NEN-norm voor UV-werend textiel. Genomineerd voor de MKB-innovatie top 100. Meer info via de link.
 • UV werende parasols. Let op de tips over de beperkte bescherming van een parasol, met name aan zee.
 • Algemene pagina zonnebrillen met UV bescherming.

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

 • Gastvrije ontvangst
 • Deskundige begeleiding
 • Huidanalyse bij eerste bezoek
 • Geen wachttijden
 • Niet poetsen, dat doen wij
 • Voordelige kuurkaarten
 • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring