Berichten uit de media

In de media komen veel berichten voorbij die te maken hebben met veilig zonnen, op de zonnebank of buiten. Hier is een selectie van links naar interessante berichten.

Kinderen worden steeds vaker bijziend

Een link naar een filmpje van het oogfonds waarin het belang van buiten spelen voor kinderen onder de aandacht wordt gebracht. Voor de ontwikkeling van de ogen is dit van belang. Voor iedereen, kinderen en volwassenen zijn er veel meer gezondheidsvoordelen van zonlicht en daglicht. In dit filmpje van het oogfonds gaat het natuurlijk over de invloed op de ogen. Voor het geval de link naar het TV programma niet meer werkt hier nog de link naar een pagina over dit onderwerp van het oogfonds zelf.

Je kunt ook huidkanker krijgen door gebrek aan zonlicht

Huidkanker, wie heeft er niet van gehoord? De bekende risicofactor voor huidkanker is overmatige zonblootstelling, of eigenlijk UV-licht blootstelling: dus ook door zonnebankgebruik. Ben je als klein kind verbrand, verbrand je nog steeds regelmatig, heb je een licht huidtype of juist een dunne huid door ouderdom, woon je met een licht huidtype in de tropen of ben je veel buiten, dan is volgens de huidige opvattingen de kans op het krijgen van huidkanker nog groter. Lees het hele artikel over huidkanker door gebrek aan zonlicht van Remco Kuipers, gezondheidscoach, arts in opleiding tot cardioloog en onderzoeker.

De zonnebank helpt je weerstand te verhogen en helpt daardoor tegen griep.

Een onderzoek toont aan dat het risico op het optreden van een griepepidemie ook beïnvloed kan worden door het vitamine D-niveau. Winter is griepseizoen. Dat is zo omdat virussen zich het best kunnen vermenigvuldigen als de luchtvochtigheid in de buurt van 50% ligt. In de winter zorgen onze verwarmde kamers voor ideale omstandigheden. Griepvaccinaties bieden enige bescherming, maar nu hebben Noorse wetenschappers aangetoond dat het veel belangrijker is om voldoende vitamine D in het bloed te hebben.

Onderzoek toont aan: Zonnebank preventief tegen griep In het artikel vindt u ook verwijzingen naar de originele wetenschappelijke publicaties.

Een artikel uit het Reformatorisch Dagblad over de functie van de zonnebank tegen de griep In het artikel ook aanvullende informatie over vitamine D.

Wat vertelt je huisarts je niet over een gebrek aan zonlicht?

‘Ik kan dit niet’, zeg ik verschrikt. Gespannen stap ik in het ijsbad. Wim Hof lacht en stelt me gerust. ‘Vertrouw je lichaam, het weet precies wat het moet doen.’ Ik haal dieper adem en voel de rust in mijn lichaam terugkomen. Na een halve minuut stap ik het ijsbad uit. Mijn lichaam hunkert naar een warme handdoek. Een blog van Richard de Leth van 30 oktober 2015

Je dagen moe, lusteloos of uitgeput voelen…

Het kan diverse oorzaken hebben. Vaak worden er door artsen verkeerde diagnoses gesteld.Volgens Prof. Dr. Spitz heeft 90% van de bevolking een tekort aan vitamine D. Een vitamine D-tekort wordt vaak ernstig onderschat: slechts 5% van de artsen laat bij hun patiënten een vitamine D bepaling doen.

Vitamine D-tekort kan naast vermoeidheid nog tot veel meer klachten zoals een depressie leiden.

De energielamp (lichttherapielamp) van Philips

Op de site van Philips vind je veel informatie over de lichttherapielamp die u bij ons kunt huren. Op deze site ook links naar korte filmpjes met informatie over deze lampen. De filmpjes zijn Engels gesproken en Nederlands ondertiteld:

Verstandig omgaan met zonlicht

Een korte film van Uv break met daarin duidelijk weergegeven de moderne opvattingen over het verstandig omgaan met zonlicht: Jarenlang hoorden we dat we tussen 12 en 15 uur de zon moeten mijden. En dat we van teveel zon huidkanker kunnen krijgen. Maar wat is eigenlijk teveel? Het advies is nu juist om in de lunchpauze naar buiten te gaan. Maar hoe lang mag je dan genieten?

Veel vragen, veel adviezen, veel onduidelijkheid. Wij geven je graag een zonneklaar antwoord!

De zonnebank is een goede voorbereiding op de zomervakantie

Dermatoloog Dr. Pavel vindt de zonnebank een uitstekende manier om je voor te bereiden op een zonvakantie.

Het korte filmpje waarin het interview is verwerkt vindt u hier.

Het nut van vitamine D tegen hartkwalen

A recent study published in the journal Clinical Cardiology suggests that vitamin D deficiency may be a predictor for electrocardiography abnormalities.

Read the article on the site of the vitaminD council by clicking here.

Je kunt hier nog meer berichten uit de media over veilig zonnen lezen.

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding.
  • Huidanalyse bij eerste bezoek.
  • Geen wachttijden.
  • Niet poetsen, dat doen wij.
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren, gratis koffie/thee

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!