Veelgestelde vragen uit de zonnestudio

Hier vind je vaak gestelde vragen uit de zonnestudio. De antwoorden natuurlijk ook.

 

Hoe lang duurt een zonnekuur als voorbereiding op je vakantie?

Een volledige kuur van 10x zonnen kun je het beste 4 weken van te voren starten. Je kunt dan 2 of 3 keer in de week zonnen met een goede opbouw. Bij een goede zonnestudio is een huidadvies bij je eerste bezoek altijd inbegrepen. Op basis daarvan wordt een persoonlijk kuurplan opgesteld. Bij dit kuurplan wordt rekening gehouden met je huidtype en je recente zon ervaring maar er wordt ook naar een aantal andere dingen gekeken die je zongevoeligheid kunnen beinvloeden.

Is de zonnebank schadelijk of niet?

Nee, de zonnebank is niet schadelijk. Dit is een groot en wijdverbreid misverstand. Het licht van de zonnebank is niet anders dan dat van de zon. Er zijn mensen die teveel en te lang op de zonnebank hebben gelegen en natuurlijk is dit in cijfers terug te vinden. Het gedrag van deze mensen is het probleem, niet de zonnebank zelf. Bij goed gebruik draagt de zonnebank bij aan je gezondheid omdat je lichaam zonlicht nodig heeft net als planten zonlicht nodig hebben. Bij een zorgvuldige opbouw van je zonnekuur heb je alleen de positieve effecten. Geniet van de zon na een goede voorbereiding op de zonnebank. In een klimaat met meer dan voldoende licht zoals in Spanje of bijvoorbeeld Australie is een zonnebank overigens volkomen overbodig. Niemand is daar gebaat bij nog meer licht. In Nederland ligt de situatie heel anders.

Waarom is de zonnebank belangrijk als je op wintersport gaat?

Het belangrijkste voordeel is de vorming van voldoende vitamine D. Normaal is dit juist in de winter in Nederland lastig doordat er onvoldoende zonlicht is. Andere voordelen hebben te maken met het felle zonlicht hoog in de bergen. Lees meer in het blog over wintersport en zonnebank.

Is er verschil tussen de kuur om bruin te worden en een vitamine D kuur?

Ja, dat is er zeker. Als bruining het hoofddoel is kun je het beste 2x in de week komen. Voor vitamine D is éénmaal per week of zelf per twee weken voldoende. Een vitamine D klant wil ook graag de hele winterperiode extra vitamine D opbouwen. Dit kan door de sessies kort te houden. Ook kunnen we de gezichtsbruiner anders instellen dan standaard en hebben we zonnebanken met verschillende mogelijkheden. Omdat er zoveel opties zijn is een goed advies afgestemd op je wensen belangrijk. Wij geven dit advies graag en nemen er de tijd voor. Dit onderscheidt ons van een zonnebank/studio met muntjesautomaat.

Is er verschil tussen de “thuis”zonnebank en die van de zonnestudio?

Ja, dat verschil is er zeker. Allereerst is van belang of de zonnebank die je thuis hebt nieuw is of niet. Tussen oude en nieuwe banken is er namelijk veel verschil. De wetenschap heeft op dit gebied niet stil gestaan. De lampen van nu hebben een optimale mix tussen UvA en UvB licht. In de zonnestudio wordt over het algemeen met relatief nieuwe banken en lampen gewerkt. Verder zijn de zonnebanken in de studio krachtiger en zijn vaak voorzien van extra’s zoals ventilatie. De maatvoering is vaak wat ruimer. De banken zijn meestal goed onderhouden, schoongemaakt en ontsmet. Dit mag je althans in een goede zonnestudio verwachten. En het is natuurlijk prettig als je dit allemaal niet zelf hoeft te doen. Het scheelt nog ruimte thuis ook.

Beschermt het bruin van de zonnebank mij net zo goed tegen de zon als het bruin van de zon?

Ja hoor, ook op de zonnebank zorgt UvA en UvB licht voor de vorming van pigment in de huid. En het gaat er echt niet af onder de douche.

Mag ik na het zonnen nog in de natuurlijke zon gaan liggen?

Nee, de combinatie van zonnebank en natuurlijke zon op dezelfde dag is niet aan te bevelen. Je bruiningssessie is afgestemd op de hoeveelheid licht die je op een dag aan kunt. Heb je een afspraak en wordt het een zonnige dag dan kun je de afspraak bij een goede zonnestudio altijd afzeggen of verplaatsen.

Mag ik op de zonnebank als ik zwanger ben?

Ja, dat is geen probleem voor de baby. Wel is er door de hormoonwerking invloed op de huid van de moeder. Vraag goed advies!

Mag ik lezen onder de zonnebank?

UV straling is schadelijk voor het blote oog. Daarom geven wij iedereen een speciaal brilletje mee. Je kunt ook je ogen sluiten. Vermijd onnodig in de lampen kijken. Lezen is dus zeker niet mogelijk.

Waarom mag ik geen parfum of make up gebruiken?

De combinatie van UV licht en cosmetica kan een huidreactie veroorzaken. Een schone huid is daarom altijd beter. Je mag wel producten gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor onder de zonnebank al vinden wij ze niet nodig. Gewone (anti)zonnebrandcrème is niet geschikt voor op de zonnebank en ook niet nodig.

Hoe vaak per week mag je op de zonnebank?

Ga niet vaker dan 3 keer per week en niet vaker dan 40 korte sessies per jaar. Overdrijven is echt niet goed. Hou er ook rekening mee dat zonnebaden in de echte zon net zo goed meetelt. Vraag goed advies in je zonnestudio.

Meer veelgestelde vragen over veilig zonnen lees je op de volgende pagina

 

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding.
  • Huidanalyse bij eerste bezoek.
  • Geen wachttijden.
  • Niet poetsen, dat doen wij.
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren, gratis koffie/thee

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring