Meer berichten uit de media

Hier worden berichten uit allerlei bronnen geplaatst. Je vindt zowel "spraakmakend" nieuws uit bladen als Metro en Telegraaf maar ook berichten gebaseerd op wetenschappelijke publicaties. 

 

Hoe natuurlijk is cosmetica?

In dit blog van het Detoxplein uit 2016 staat een mooi overzicht over de ingrediënten van cosmetica. Wie heeft meuk en wie heeft goede biologische en/of natuurlijke ingrediënten?  Hier heb je een basisoverzicht.

Natuurlijke zonnecrème

Energieke Vrouwenacademie zonder datum: Zodra de zon begint te schijnen krijg ik veel vragen over natuurlijke zonnecrème. Wat is nou een goede zonnebrand die niet je hormoonhuishouding in chaos achterlaat? Rosa Kleve beantwoord in haar gastblog vandaag alle vragen over dit onderwerp. Klik op de link om naar het artikel te gaan. Natuurlijke zonnebrand; zeg dag tegen chemische filters

Why Are So Many People Popping Vitamin D?

There was no reason for the patients to receive vitamin D tests. They did not have osteoporosis; their bones were not cracking from a lack of the vitamin. They did not have diseases that interfere with vitamin D absorption. Yet in a recent sample of 800,000 patients in Maine, nearly one in five had had at least one test for blood levels of the vitamin over a three-year period. More than a third got two or more tests, often to evaluate such ill-defined complaints as malaise or fatigue.

Read more (New York Times 10-4-2017) Why Are So Many People Popping Vitamin D?

 

Vitamin D Deficiency, Its Role in Health and Disease, and Current Supplementation Recommendations

Vitamin D deficiency has been identified as a common metabolic/endocrine abnormality. Despite known dietary sources of vitamin D and the role of sunlight in its production, much of the US population may have inadequate levels of serum 25-hydroxyvitamin D. Deficiency of vitamin D can be caused by a variety of health conditions, but studies on the effects of vitamin D supplements have had mixed results. This evidence-based clinical review discusses what is currently known about vitamin D and what areas need further research to clarify its role in health and disease.

 

Doe mij een slokje zonnebrandcreme

Een fabrikant heeft een zonnecreme ontwikkeld die je gewoon kunt drinken. Zou iemand dit produkt serieus nemen? Ik niet.

 

Zonnebrandcreme beschermt niet tegen huidkanker

 

Een artikel van 12 juni 2014 uit De Telegraaf. Het smeren van zonnebrandcrème is níet genoeg om huidkanker te voorkomen. Britse wetenschappers vonden dat de crèmes wel helpen tegen verbranding, maar ze laten nog genoeg straling door om op lange termijn de mogelijk dodelijke ziekte te ontwikkelen.

 

Ook baby’s een zonnebril op

 

Artikel uit Trouw d.d. 27 mei 2014 De meeste ouders weten wel dat ze de huid van hun kindjes moeten beschermen tegen de zon, maar dat dat ook geldt voor de ogen is nog niet genoeg doordrongen. Dat vindt het Oogfonds. Lees het originele artikel uit Trouw .

 

Vrouwen die de zon ontwijken gaan eerder dood

 

8-5-14 bron: The telegraph© thinkstock. Vrouwen die tijdens de zomer nooit zonnen, hebben tweemaal zo veel kans om vroegtijdig te sterven dan vrouwen die dagelijks in de zon vertoeven. Dat zijn de opmerkelijke resultaten van een grootschalig Zweeds onderzoek onder 30.000 vrouwen gedurende twintig jaar. Wetenschappers van het Karolinska Instituut in Zweden vrezen dat richtlijnen van de overheid die de bevolking adviseren om de zon te vermijden meer kwaad dan goed doen. Blootstelling aan ultraviolette zonnestralen wordt veelal in verband gebracht met het onstaan van huidkanker. Uit de zon blijven, luidt dan ook het advies van overheden in Noord-Europa maar volgens de Zweedse onderzoekers is dat net geen goed idee.

 

Zonder zon kunnen we niet leven

 

Uit De Telegraaf 30 april 2014 Zonder de zon kunnen we niet leven, het is bovendien onze grootste bron voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals kanker, tegelijk weten we dat te veel zon schadelijk is en de kans op huidkanker vergroot. Dat is behoorlijk verwarrend dus wat is nou de juiste balans?

 

Richard Weller: Is zonlicht goed voor je hart?

 

Mei 2013 Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D aanmaakt, maar dermatoloog Richard Weller vermoedt dat zonlicht nog een ander verrassend voordeel biedt. Nieuw onderzoek door zijn team toont aan dat stikstofmonoxide, een chemische transmitter die rijkelijk is opgeslagen in de huid, vrijgemaakt kan worden door UV-licht. Dit is zeer gunstig voor de bloeddruk en voor het cardiovasculaire systeem. Wat betekent dat? Dit kan onder andere verklaren waarom Schotten vaker ziek worden dan Australiërs…

 

Zonnebank voorkomt heupbreuken

 

De zonnebank kan bij ouderen een gebroken heup voorkomen. Dat is de conclusies uit het onderzoek van specialist ouderengeneeskunde Victor Chel waar hij vandaag op promoveert. Hij deed onderzoek naar vitamine D-gebrek onder verpleeghuisbewoners. ‘Vitamine D draagt bij aan de stevigheid van de botten, maar ook aan de spierkracht en de balans. Mensen vallen dus minder snel, en als ze vallen, breken ze minder snel wat,’ legt Chel uit die zelf als arts in een verpleeghuis werkt.

 

Een zonnebankkuur is aan te raden als voorbereiding op de zomervakantie.

 

Dat zegt dermatoloog en wetenschapper Stan Pavel, die ruim zeventien jaar werkte bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn uitspraken zijn opvallend, aangezien eerder wetenschappelijk onderzoek stelde dat zonnebankgebruik het risico op huidkanker verhoogt.Een zonnebankkuur biedt volgens hem uitkomst…

 

Waarschuwingen voor gevaren zonneschijn slaan door

 

Een artikel naar aanleiding van het verschijnen van het boek ZonWijzer van dermatoloog Han van der Rhee. Hij vindt de adviezen van artsen over de gevaren van zonlicht eenzijdig en onnodig negatief.

The Tanning Guru

Een verzameling Engelstalige links over verstandig zonnen. 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring