Je bent toch geen auto?

Doet jullie ook “spray tan”? is ons enkele keren telefonisch gevraagd. Ongevraagd kregen we ook enige ervaringsfeiten te horen. Een klant van ons, reeds zo'n ervaring rijker, sprak van een luipaardeffect. Ik kan me daar van alles bij voorstellen. Nee, aan spray tanning doen we niet. Maar de nieuwsgierigheid bij mij was al wel gewekt. Dat het letterlijk om “verf spuiten” gaat had ik al wel bedacht. Maar welke middelen worden gebruikt en wat doet het precies? Het zou toch niet echt om verf gaan…? Tijd voor onderzoek op Wikipedia. Erg beknopt in het Nederlands maar via de Engelse versie werd ik een stuk wijzer.

Zo werkt spray tanning

Spray tanning werkt niet met verf maar met DHA. Dit is kort voor Dihydroxyacetone. Een product gemaakt van suikerbiet of suikerriet. Een natuurlijk product uit suiker dus.In 1916 ontdekte de heer Maillard al dat chemische reacties tussen eiwitten en suikers een bruine kleur kunnen veroorzaken. De juiste temperatuur speelt hierbij een rol. Niet alleen op koekjes en caramel maar ook bij bier en koffie is dit effect toegepast. Het product DHA is een vertrouwd ingrediënt van zelfbruinende producten. De werking is er niet onmiddellijk maar binnen een dag of drie. Soms iets sneller, afhankelijk van het percentage DHA. Ook andere ingrediënten kunnen een versnellend effect hebben.

De werking op de huid

De spray tan werkt alleen op dode huidcellen. Dit betekent dat na 5 tot 9 dagen het bruine effect verdwenen is. Simpelweg omdat je dode huidcellen dan verdwenen zijn. Je huid verjongt zich continu. Je kunt dit maskeren met hydraterende produkten. Peelings en scrubben zorgen voor een sterk verkort kleureffect. Net als te snel douchen of zweten. Sporten na spray tannen kan ook niet. Een spray tan werkt niet met schadelijke producten. Het doet naast de kleuring eigenlijk niets voor je. Het biedt ook geen bescherming tegen overmatige zon. Er is wel een slankmakend bijeffect. Niet voor je lichaam maar voor je portemonnee. Een behandeling kost circa 30 euro. Daar komen de produkten om de kleur iets langer in stand te houden nog bij.

Geen spray tanning in Zonnestudio Rietlanden

We zullen in onze zonnestudio geen spray tanning gaan aanbieden. We geven je graag advies over zonnen in de zon en in onze studio. We nemen de tijd voor een persoonlijk advies en bieden een verantwoorde zonnekuur op maat. Voor een bescheiden bedrag kun je zo zorgen voor een echte bruine kleur die lang blijft en beschermt tegen overmatige zon. Lees ook de andere blogs over de voordelen van verstandig zonnen. 

Rutger Slim, Zonnestudio Rietlanden Emmen

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring