Spierontwikkeling en testosteron

Spierontwikkeling bij mannen houdt verband met de productie van het mannelijk hormoon testosteron. De oude Grieken trainden hun lichaam naakt op het strand en kregen daar goede spieren van. Als het lichaam ergens zonlicht opvangt, neemt de testosteron productie aanzienlijk toe maar als het rechtstreeks op de mannelijke geslachtsdelen valt, is de toename van dit hormoon het grootst. Er is een toename van 200 procent gemeten. Niet bij de Grieken maar bij een recenter onderzoek op het Boston State Hospital. Naakt sporten is in onbruik geraakt. Voor veel jongeren tot een jaar of 30 is het zelfs “not done” om in je blootje te douchen na het sporten. I’ll rest my case…

 

Belemmerende factoren

In de VS is het testosteron niveau bij 40 miljoen mannen te laag. Overgewicht, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen symptomen zijn van een te laag testosteronniveau. Natuurlijk ook nog seksuele stoornissen die ‘opgelost’ worden met Viagra. Slechte voeding, te weinig bewegen, roken, drinken en het gebruik van medicijnen zorgen voor deze daling. Plastics en chemicaliën doen de rest. In Nederland zal het beeld niet veel anders zijn. Gebrek aan weerstand is het eerst zichtbare effect.

Licht, beweging en goede voeding

Een oplossing ligt voor de hand als je inzicht hebt in bovenstaande oorzaken. Meer bewegen, goede natuurlijke voeding en zonlicht. De eerste twee zijn bij veel mensen bekend, het laatste wordt onderschat. Het UV licht van de zonnebank kan hierbij het zonlicht goed vervangen. Iedere moderne zonnebank in een zonnestudio werkt met breed spectrum lampen die het zonlicht goed nabootsen.

En vrouwen?

Vrouwen die maar weinig zon krijgen, lopen kans op een verstoord menstruatiepatroon of het risico op het wegblijven van de menstruatie. Mogelijk kan de menstruatiecyclus worden hersteld door regelmatig te zonnebaden en enkele uren per dag buiten door te brengen. Verder kan vitamine D en inname van calcium klachten verminderen zoals PMS. Vitamine D krijg je onder meer op de zonnebank of door voldoende zonlicht dat je buiten opdoet.

Meer weten…

Verstandig sporten

Voor sporten zijn er genoeg mogelijkheden. Afhankelijk van je wensen kun je terecht bij een club of een sportschool. Bedenk dat er grote verschillen zijn in de kwaliteit van de begeleiding bij een sportschool. Oefeningen zonder goede opbouw of verkeerd uitgevoerd kunnen je lichaam ook schaden. 

Verstandig eten

Het belang van gezond en natuurlijk eten voor je lichaam is groot maar lopend door Emmen lijkt nog niet iedereen dit in de gaten te hebben. Er is nog een lange weg te gaan. De rel rond the Green Hapiness geeft aan dat een andere keuze ook nog niet zo eenvoudig is. Mooie foto’s zijn echt niet genoeg als je kritisch bent en niet achter iedere hype aanloopt. Wie er echt voor open staat vindt hier een paar goede links. Overigens weten onze vaste gasten dat we zelf ook veel informatie hierover geven.

Juglen Zwaan, a Healthylife :Juglen is orthomoleculair therapeut en heeft zichzelf genezen door gezonder te gaan leven. Zijn kennis over gezondheid deelt hij onder meer via zijn site, maar ook via lezingen, trainingen en workshops.

Monique van der Vloed: Schrijft blogs waarin de kritisch de ingrediënten onderzoekt van producten uit de supermarkt. “Meuk”en “meukvrij” zijn inmiddels bekende termen die door haar blogs een nieuwe betekenis kregen.

Ralf Moorman Bekend van het trainingsprogramma en boek De Hormoonfactor.

Verstandig zonnen

Verstandig zonnen is voor veel van onze gasten veilig bruinen. Maar het is meer dan dat, als je dat wilt. Zonnen draagt bij aan je gezondheid, ’s zomers buiten en ’s winters binnen. Je bent van harte welkom!

Rutger Slim, Zonnestudio Rietlanden Emmen

 

Bronnen:

Boek: Gezond met zonlicht: Andreas Moritz

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring