Voorzichtig bruinen gaat beter op de zonnebank

Vaak bestaat het beeld dat een zonnestudio vooral voor mensen is die heel erg bruin willen worden. En dat ook kunnen worden. Dat laatste verschilt nogal per persoon. Eigenlijk is het andersom. Mensen die snel en gemakkelijk bruin worden kunnen dat eigenlijk overal wel worden. Bijvoorbeeld in ons grillige klimaat met nu en dan hele mooie zomerse dagen. Mensen die moeilijk bruinen hebben het meeste profijt van een zonnestudio. Het klinkt tegenstrijdig maar het is echt waar.

 

Huidtypes

We onderscheiden in de zonnestudio 4 huidtypes. Een goede zonnestudio zal even de tijd nemen om dit bij je te onderzoeken. Een klein aantal mensen heeft huidtype 1 en kan beter de zonnebank en de zon vermijden. Bescherming tegen de zon kan dan alleen met kleding. De huidtypes 3 en 4 bruinen gemakkelijk en zijn nu even niet aan de orde. Dit artikel gaat over mensen met huidtype 2. De grens tussen verbranden en bruin worden ligt bij hen heel dicht bij elkaar. En dat maakt zonnen en bruin worden lastig. Het opbouwen in het voorjaar duurt lang en moet eigenlijk met kleine stapjes. Maar met een kort hittegolfje wil je dat niet en gaat het eigenlijk ook niet.

Met huidtype 2 naar de zonnestudio.

Met een goed opgebouwd programma op de zonnebank lukt het wel. En hier is de zonnestudio in het voordeel boven de echte zon. Want de lampen zijn altijd even sterk en dus goed te doseren. Een goed resultaat is zo eenvoudig te bereiken. Bedenk wel dat iemand met huidtype 2 nooit donkerder bruin zal worden dan bij zijn huidtype past. Een beetje gebruind dus.

De zon of de zonnebank zijn goed voor je maar overdrijf het niet.

Wees tevreden met een beetje bruin en doe elk jaar in het voorjaar zo’n kuur. En geniet van de zomer als nooit tevoren. Op het water of tijdens het sporten. Of geniet in de schaduw op een terras op een hete dag. Jij hebt je beschermende kleur immers al. En je kleur bijhouden is ook niet zo moeilijk. Wanneer het kan in de zon en wanneer de zon het laat afweten maximaal een keer per week een korte sessie op de zonnebank. Zeker niet vaker en ook niet langer. Ken je grens en vraag anders een goed advies.

Rutger Slim, Zonnestudio Rietlanden Emmen. 
(Dit is een geactualiseerde versie van een blog uit april 2014)

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring