Eenvoudig is genoeg...

In dit blog (2014) een uitleg waarom we in onze uitingen de nadruk leggen op de eenvoud van onze zonnebanken. Verstandig zonnen betekent dat je rekening houdt met je huidtype, met een goede opbouw van je zonnekuur in de echte zon of op een zonnebank. Een goed advies is meer waard dan een LED show. Het artikel is enigszins bijgewerkt in 2017 en is nog steeds actueel.

Grote verschillen tussen zonnebanken

Als je op internet de verschillende sites van zonnestudio’s bekijkt dan lijkt het of er enorme verschillen bestaan tussen de verschillende soorten zonnebanken. Ook de tarieven kunnen binnen een zonnestudio behoorlijk uiteenlopen. Het is goed om te weten dat de werkelijke verschillen tussen de banken kleiner zijn dan je misschien denkt.

Wettelijke norm voor zonnestudio's

Sinds 2007 is er een Europese wettelijke norm van kracht die een maximum stelt aan de hoeveelheid straling die een apparaat mag afgeven. De norm is 0.3W/m2. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid licht op je huid op een strand aan de Middellandse Zee tussen 12 en 2 uur ’s middags. Iedereen die wel eens in Spanje op het strand heeft gestaan rond dat tijdstip begrijpt dat dit meer dan genoeg is. Het aardige is nu dat een moderne professionele zonnebank van een basistype ook al keurig tegen deze norm aan zit. En dat je dus op zo’n apparaat voordelig kunt zonnen. Duurder hoeft eigenlijk niet.

Redenen om te kiezen voor een dure zonnebank

Er zijn wel bijkomende redenen om te kiezen voor een luxere bank. De banken kunnen hoger en breder zijn waardoor je gemakkelijker op- en afstapt. De gezichtsbruiners kennen meer instelmogelijkheden en de ventilatie is beter regelbaar. Er zijn allerlei extra’s zoals geurtjes, kleurtjes (met led lampen), nevelsproeiers, muziekaansluitingen enzovoorts. Ik ben vast nog wel iets vergeten. Of de meerprijs van een luxere bank dit waard is mag je zelf beoordelen. Duidelijk is dat het woord Turbo niet op zijn plaats is behalve als het gaat om een extreme vorm van ventilatie. Dat lijkt me ook niet prettig.

Professionele normen in de zonnestudio

Onderhoud en hygiëne behoren in de zonnestudio volstrekt in orde te zijn. Er is in de ideale situatie een strak schema voor vervanging lampen, schoonmaak en controle van de apparatuur. Ook dit wordt gecontroleerd door de VWA. Waar hygiëne tekort schiet zal dit snel via andere klanten bekend worden. Het belangrijkste is dat je wordt begeleid door deskundige zonneconsulenten die jouw kuur optimaal en veilig opbouwen voor het beste resultaat. Hierin zie je de echt belangrijke verschillen tussen zonnestudio's. Goede zonnestudio's zijn aangesloten bij de brancheorganisatie SVZ. In Emmen is dat alleen Zonnestudio Rietlanden.

De glimmende foto's en ronkende teksten

Bij sommige zonnestudio’s worden kleine verschillen groot gemaakt met ronkende teksten van reclamebureaus. Naarmate de foto’s en de modellen meer glimmen, wordt ook de tekst steeds kleurrijker. Enkele citaten: Een zonnebank heeft verfrissende nevels (Aquafresh) en een UV neutraliserende aromageur. Waarom je UV zou willen neutraliseren is me een raadsel. Daarvoor gaan we juist onder de bank. Hopelijk geeft de “Voice Guide” ons duidelijkheid daarover. Er is ook een bank die wordt gepresenteerd als de sterkste bank ter wereld. Wordt er hier gelogen of wordt de wet overtreden? Met verstandig zonnen heeft het in ieder geval niets te maken. De 1400 LED lampjes doen echt niets voor je gezondheid. Een andere bank heeft Mood lights, Dynamic power Climatronics en een 3D sound system. En de gekste heeft seizoensgebonden kleurenschema’s in de betoverende LED show. Alleen de DJ ontbreekt nog…

Doe maar gewoon in Zuid Oost Drenthe

Het is duidelijk. Die kleurrijke LED show maakt jou niet bruiner en ook niet fitter. Je voelt de extra ontspanning alleen in je portemonnee. 

Foto dame: Een kleine tip: Leg uw hoofd aan de kant van de gezichtsbruiner, niet uw voeten.
November 2014 en bijgewerkt 2017:  Rutger Slim, Zonnestudio Rietlanden Emmen.

 

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring